Roda JC schakelt PSV uit in KNVB-beker

Roda JC schakelt PSV uit in KNVB-beker Foto:  ProShots

PSV, waar Luciano Narsingh na tien maanden blessureleed zijn rentree maakte, verloor afgelopen weekend ook al van Roda in de competitie. De Eindhovenaren wonnen het bekertoernooi in 2012 en verloren dit jaar de finale van AZ.

Tegen Roda speelde de ploeg van Phillip Cocu een zwakke wedstrijd. In een levendige openingsfase waren beide ploegen gevaarlijk. Het was Roda dat na ruim een kwartier via Mark-Jan Fledderus op voorsprong kwam.

De middenvelder omspeelde simpel Joshua Brenet en schoot de bal met veel gevoel achter doelman Nigel Bertrams.

Bertrams, die mocht keepen vanwege de absentie van zowel Jeroen Zoet als Przemyslaw Tyton, moest tien minuten voor de rust weer een treffer incasseren.

Guus Hupperts troefde Jorrit Hendrix af en schoot de bal via de binnenkant van de paal achter Bertrams. Vlak voor de tweede treffer van Roda had Tim Matavz een dot van een kans gemist. De PSV-spits schoot van dichtbij tegen de voet van Filip Kurto aan.

Met Adam Maher voor Oscar Hiljemark ging PSV in de tweede helft op zoek naar een doelpunt. De Eindhovenaren wisten echter nauwelijks kansen te creëren en halverwege het tweede bedrijf besliste Roda de wedstrijd.

Hupperts profiteerde van een glijpartij van Jetro Willems en zette de Limburgers uit een counter op 3-0. PSV wist in de slotfase via Brenet nog wel een keer te scoren, maar het was niet voldoende om de spanning terug in de wedstrijd te brengen.

Dinsdag plaatsten Ajax, MVV, JVC Cuijk, NEC, IJsselmeervogels, FC Utrecht en Cambuur zich al voor de volgende ronde van de KNVB-beker.

Lees alles over voetbal op NUsport

Lees meer http://www.nu.nl/sport/3615811/roda-jc-schakelt-psv-in-knvb-beker.html