Vacatures NieuwsTwitter

Backoffice medewerker burgerzaken - Becoss

De gemeente Oisterwijk is een groene, gastvrije gemeente die bestaat uit drie kernen: Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. Drie kernen met elk een ‘eigen’ kleur en kracht. Wij zijn een ambitieuze organisatie en willen ook in de toekomst blijven voldoen aan de eisen die de omgeving aan ons stelt. De gemeente Oisterwijk werkt op steeds meer fronten samen met de buurgemeenten Goirle en Hilvarenbeek. Dit betekent dat taken in de toekomst kunnen veranderen. Flexibiliteit is dan ook een begrip dat bij ons hoog in het vaandel staat.

Voor een tijdelijke periode tot en met september 2018 zijn wij op zoek naar een backoffice medewerker burgerzaken voor 20 uur.

Hier kom je te werken
De afdeling dienstverlening richt zich op het verstrekken van informatie, verlenen van diensten en service aan de inwoners van de gemeente Oisterwijk. De dienstverlening is erop gericht dat belangrijke informatie snel, juist en volledig beschikbaar is. We geven zoveel mogelijk direct het juiste antwoord. Wanneer dit niet lukt, is op afspraak de juiste specialist beschikbaar. Je komt te werken in een team Burgerzaken met twee collega’s.

Wij dagen jou uit!
Als backoffice medewerker burgerzaken ben je verantwoordelijk voor het beheer van de Basisregistratie Personen (BRP). Je verricht alle voorkomende werkzaamheden in het kader van de BRP, zoals berichtenverkeer, (complexe) mutaties en actualiseringen. Je behandelt vraagstukken met betrekking tot optie en naturalisatie, beoordeelt en verwerkt buitenlandse brondocumenten voor een huwelijk, inschrijving in de BRP of het opmaken van akten. Je bent vraagbaak voor burgers en collega’s op het gebied van burgerlijke stand, internationaal privaatrecht, de BRP en weet hoe en wanneer je dit moet toepassen.

Wie zoeken wij?
- Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste medewerker met een mbo+/hbo werk- en denkniveau;
- Om direct inzetbaar te zijn beschik je over enkele jaren recente gemeentelijke ervaring in het vakgebied van burgerzaken;
- Je bent discreet en kan vertrouwelijk omgaan met gegevens;
- Je bent een samenwerker en hebt een flexibele werkhouding;
- Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, daarnaast ben je klantgericht en klantvriendelijk;
- Je bent beschikbaar voor 20 uur per week, bij voorkeur op de dagen woensdag, donderdag en vrijdag (tot 13.00 uur). Beschikbaarheid op de woensdag en de vrijdag is een harde eis, de donderdag is in overleg.

Gunningscriteria
- Kandidaat beschikt over goede communicatieve vaardigheden
- Kandidaat heeft werkervaring in een vergelijkbare functie. Dit moet blijken uit de CV.
- Kandidaat heeft enkele jaren recente gemeentelijke ervaring in burgerzaken.
- Kandidaat voldoet aan de in de functiebeschrijving genoemde opleidingseis. Dit moet blijken uit de CV.
- Is kandidaat/bent u beschikbaar voor het aantal uren per week zoals in de aanvraag is aangegeven? En in ieder geval op de woensdag en vrijdag.
- Kandidaat past binnen het team
- Kandidaat kan zowel zelfstandig als in teamverband werken

CV-eisen

Het door u aangeboden CV dient de volgende gegevens te bevatten;
naam, contactgegevens, geboortedatum, genoten opleidingen incl. diploma wel of niet behaald (jaartal diploma), relevante werkervaring, competenties, taalvaardigheden, overige vaardigheden, referenties en vermelding van eerder, bij een van de aangesloten organisaties, genoten werkervaring.

Het CV dient opgesteld te zijn in de Nederlandse taal en uit maximaal 5 pagina’s (A4) te bestaan.

Startdatum 14-6-2018
Einddatum 30-9-2018
Optie tot verlenging ja
Aantal uur per week 20

U kunt reageren tot 5-6-2018.

Lees meer https://becoss.nl/job/backoffice-medewerker-burgerzaken/