Vacatures NieuwsTwitter

Projectmanager Ruimtelijke Ontwikkeling - Becoss

Projectmanager Ruimtelijke Ontwikkeling (36 uur per week)
 “dynamisch, initiatiefrijk, vol ideeën, resultaatgericht”

Je opdracht
Als projectmanager zorg jij samen met je projectteams voor de realisatie van projecten in het ruimtelijke domein. Het gaat daarbij bijvoorbeeld over de ontwikkeling van woningbouwlocaties, maar ook om het nog fraaier maken van onze binnenstad. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op de website www.hartvoordebinnenstad.nl. Je schrijft het projectplan en verzamelt de juiste mensen om je heen om het project te kunnen realiseren. Dat kunnen collega’s uit de organisatie zijn, maar ook mensen van buiten de organisatie. Je werkt nauw samen met externe stakeholders, zoals projectontwikkelaars, ondernemers, de binnenstadsdirectie en bewonersvertegenwoordigingen. Als projectmanager stuur je op de GOTIK-aspecten en schakel je tijdig met je opdrachtgever bij afwijkingen. Je werkt volgens het concept van projectmatig creëren. Hierbij wordt de traditionele kracht van projectmanagement gecombineerd met de kracht van scheppend vermogen, samenwerking en inspiratie. Een concept dat past bij het besef dat we als gemeente vaak een faciliterende rol spelen.

Je kracht
Als projectmanager werk je samen met anderen en anderen werken graag samen met jou. Je legt makkelijk contacten zowel binnen als buiten de organisatie. Je wekt vertrouwen bij je gesprekspartner, of dat nu de wethouder, een ambtenaar, een projectontwikkelaar, een teamlid of een bewoner is. Zij ervaren jou als een stevige gesprekspartner met uitstekende projectvaardigheden en overtuigingskracht. Analytisch ben je sterk, je overziet het geheel en hebt van nature een resultaatgerichte houding. Je stelt weliswaar kritische vragen, maar weet ook snel een praktische vertaling te maken en zaken voor elkaar te krijgen. Daarbij weet je als geen ander hoe de hazen binnen een politieke organisatie lopen. Je hebt een relevante Hbo-opleiding afgerond en ruime ervaring in het projectmatig werken. Ervaring met het concept van projectmatig creëren is een pré.

Autonomer werken
Roosendaal maakt de omslag van teams naar kleine autonomer werkende groepen van acht tot twaalf medewerkers. Als projectmanager maak je onderdeel uit van zo’n autonomer werkende groep. Dat betekent dat je met je directe collega’s verantwoordelijk bent voor het groepsresultaat.  Je collega’s verwachten van jou dat je een actieve inbreng levert bij het professionaliseren van het projectmanagementvak.

Bijzonderheden
Het betreft een opdracht voor de duur van 6 maanden voor gemiddeld 36 uur per week. In verband met het zomerreces verwachten we in de periode 7 juli 2018 tot 19 augustus 2018 een verminderde inzet van ongeveer 18 tot 24 uur per week.

Gunningscriteria

 • Kandidaat beschikt over specifieke vakkennis op het gebied van projectmanagement (moet uit de CV blijken)
 • Kandidaat beschikt over specifieke vakkennis op het gebied van het Ruimtelijk Domein (blijkt uit het CV)
 • Kandidaat heeft relevante werkervaring op het gevraagde werkterrein (moet uit CV blijken)
 • De kandidaat heeft 3-4 jaar gemeentelijke/overheidservaring op het gevraagde werkterrein (blijkt uit CV)
 • De kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding Bouwkunde
 • De kandidaat beschikt over de volgende competenties (blijkt uit gesprek):
  • analytisch vermogen
  • communicatief vaardig
  • goed kunnen verplaatsen in de ander
  • politiek-bestuurlijke sensitiviteit
  • samenwerken
 • De kandidaat heeft de bereidheid om in het zomerreces de te verwachten verminderde inzet van 18 - 24 uur per week te realiseren. Mocht dit ook de vakantieperiode van de kandidaat zijn, dan kan er uiteraard in overleg op een ander moment meer uren ingezet worden.

Startdatum 25-6-2018
Einddatum 31-12-2018
Optie tot verlenging ja
Aantal uur per week 36

U kunt reageren tot 14-6-2018.

Lees meer https://becoss.nl/job/projectmanager-ruimtelijke-ontwikkeling/