Vacatures NieuwsTwitter

Intern Communicatie Adviseur - Becoss

Interim - Interne Communicatie Adviseur 
(32 – 38,75 uur per week)
Wij zoeken per direct tijdelijke versterking voor ons communicatie team!

De functie
Je geeft samen met je communicatie collega’s en de manager communicatie richting aan de (interne) communicatie van Aon door het ontwikkelen van communicatiestrategie, en -concepten, gekoppeld aan het organisatiebeleid.

Als communicatie adviseur geef je advies en stel je communicatieplannen op over de meest uiteenlopende communicatievraagstukken: interne (nationale of internationale) veranderprocessen, medewerkersbetrokkenheid en MVO projecten en internal branding. En je vergeet daarbij de externe doelgroepen niet.
Naast het bedenken van communicatie oplossingen ben je ook verantwoordelijk voor de uitvoering en meten van effecten ervan. Uiteraard kun je hierbij de hulp van collega’s in roepen op het gebied van vormgeving, copywriting en eventmanagement, Marketing en PR of externe leveranciers. Je stuurt verschillende projecten tegelijkertijd aan.
Je signaleert trends en ontwikkelingen die belangrijk zijn voor de communicatie ontwikkeling van de organisatie. Je stimuleert vernieuwing door te experimenteren met nieuwe communicatievormen en hiervoor creëer je ook draagvlak in de organisatie.
Je bent een goede sparring partner op verschillende niveaus en zorgt voor een breed eigen netwerk, binnen heel Aon.

Functie vereisten

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een corporate organisatie of in de financiële sector
 • Senior op het gebied van het doorvertalen van (internationaal) organisatiebeleid naar communicatiebeleid, -strategie en -concepten
 • Kennis van de laatste ontwikkelingen in het communicatievak
 • Ervaring met (ontwikkelen en introduceren van) storytelling is een pré
 • Affiniteit met externe communicatie
 • Strategisch, tactisch en coördinerend sterk
 • In staat om effectief projecten te leiden en realiseren
 • Pro-actief en doelgericht
 • Communicatief vaardig, flexibel en stressbestendig
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Jouw persoonsprofiel

 • Projectmatig ingesteld
 • Kan makkelijk schrijven, in begrijpelijke taal
 • Werkt zelfstandig en kunt goed omgaan met tijdsdruk om deadlines te halen en prioriteiten te stellen
 • Werkt gedreven en bent niet bang om je mening uit te spreken
 • Je brengt structuur en duidelijkheid aan in jouw (en onze) communicatie werkzaamheden
 • Je bent realistisch en daadkrachtig in planning en in mogelijkheden
 • Je denkt vanuit kansen!

Wij bieden
Een uitdagende en verantwoordelijke rol bij een dynamische organisatie! Een gevarieerde baan waarin jij je jouw ondernemerschap kan laten zien, bij een organisatie die internationaal actief is. Onze werksfeer is informeel en professioneel. We hanteren flexibele werktijden (mogelijkheden liggen tussen 7.00 uur en 19.00 uur). En mogelijkheden voor plaats ongebonden werken. Je kunt per direct starten tot ongeveer eind september.

Onze afdeling
De afdeling marketing & communications van Aon Nederland bestaat uit 38 personen die zich bezighouden met marketing, marketing intelligence, communicatie, events, content, PR, en vormgeving. Je rapporteert aan de manager communicatie. De afdeling is gevestigd in Rotterdam.

Aon Nederland
Wij zijn de toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. We analyseren risico’s, geven advies, zorgen voor de (financiële) oplossing en staan klanten bij als bij een incident de bedrijfscontinuïteit wordt bedreigd. Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen.
We hebben de unieke kans om de absolute topspeler in Nederland te zijn. Met onze historie, kennis van inhoud en markten en bundeling van krachten zetten we een organisatie neer, die gaat voor resultaten behalen, pro actief helpen en ondersteunen en kansen creëren en benutten, zowel voor onze klanten als voor onszelf.

In Nederland heeft Aon 15 locaties met 2.900 medewerkers.

Aon wereldwijd
Het bedrijf maakt deel uit van Aon plc in Londen, Verenigd Koninkrijk. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 50.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon plc is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE : AON). Ga naar www.aon.com/manchesterunited om meer te lezen over het partnership met Manchester United.

Gunningscriteria

 • Kandidaat beschikt over een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur in de richting van commerciële economie over vergelijkbaar.
 • Kandidaat is duidelijk een senior op het gebied van internationaal organisatiebeleid. Kandidaat heeft ervaring met het doorvertalen van organisatiebeleid naar communcatiebeleid, - strategie en -concepten. Kandidaat benoemd dit expliciet met voorbeelden bij de werkervaring.
 • Kandidaat beschikt over minimaal 8 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een corporate organisatie of in de financiële sector.

CV-eisen

Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands opgesteld en in Word of PDF-formaat van maximaal 5 pagina's A4.

De Inhuurdesk behoudt zich het recht voor om aanbiedingen terzijde te leggen indien er overmatig veel taal- en/of spelfouten in het CV voorkomen.

In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.
Indien deze informatie ontbreekt, behoudt de Inhuurdesk zich het recht de aanbieding ter zijde te leggen.

Startdatum 22-6-2018
Einddatum 30-9-2018
Optie tot verlenging ja
Aantal uur per week 38

U kunt reageren tot 14-6-2018.

Lees meer https://becoss.nl/job/intern-communicatie-adviseur/