Mollema rekent op aanval van concurrenten in laatste klim

"Ik verwacht wel wat aanvallen, zeker op de laatste klim. Hopelijk kan ik die pareren", aldus Mollema in Albertville kort voor de start van de Alpenrit over 146 kilometer.

De Nederlandse kopman van Trek-Segafredo beseft dat hij voor een lastige opgave staat. "Het wordt een zware dag. Vanaf het begin gaat het bergop en bergaf. Hopelijk heb ik in de laatste klim nog goede benen."

De afgelopen dagen had Mollema het al lastig. Hij wist de tweede plek in het algemeen klassement weliswaar vast te houden, maar zijn voorsprong op concurrenten als Adam Yates (0.24), Nairo Quintana (0.45), Romain Bardet (1.05) en Richie Porte (1.08) liep wel terug.

"Ze jagen op me. Ik heb aardig wat tijd prijs gegeven. Dat is jammer, maar ik heb nog steeds een voorsprong. Die moeten ze eerst maar eens zien goed te maken. Gelukkig heb ik de laatste dertig kilometer van de etappe al verkend, maar ook daarvoor zal het zwaar worden."

Door: NU.nl

NU NUsport NUentertainment NUgeld nusport logo NU NUsport NUentertainment NUgeld Mollema rekent op aanval van concurrenten in laatste klim Voor bij het nieuws 'Op de rustdag van dinsdag hebben we de knop omgezet' 'Ik ben er wel trots op dat ik nu negentiende sta' Mollema rekent op aanval van concurrenten in laatste klim 'Geduld en discipline, daar ging het bij mij om' Mollema rekent op aanval van concurrenten in laatste klim 'Op de rustdag van dinsdag hebben we de knop omgezet' 'Ik ben er wel trots op dat ik nu negentiende sta' Wielrennen Wielrennen Geletruidrager Froome troeft Limburger af Mollema rekent op aanval van concurrenten in laatste klim 'Geduld en discipline, daar ging het bij mij om' Mollema ook van start in Fries dorp Mollema rekent op aanval van concurrenten in laatste klim Wielrennen Wielrennen Wielrennen 'Ik snap dat het voor de kijker wat saai is' Mollema rekent op aanval van concurrenten in laatste klim Parcours negentiende Touretappe Overzicht: Transfers in de Eredivisie Mollema rekent op aanval van concurrenten in laatste klim

Lees meer http://www.nu.nl/wielrennen/4297053/mollema-rekent-aanval-van-concurrenten-in-laatste-klim.html