Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 62 niet laden

Dumoulin stapt na valpartij met polsblessure af in Tour de France

De 25-jarige Dumoulin, die zegevierde in de negende etappe en eerste individuele tijdrit, stapte huilend de ploegwagen in en werd vervolgens afgevoerd met een ambulance.

"Hij heeft pijn aan zijn linkerpols en wordt later onderzocht", liet Giant-Alpecin later op Twitter weten. De Nederlandse renner zou zelf vrezen voor een breuk.

Dumoulin geldt als een van de topfavorieten voor de olympische tijdrit, maar moet door zijn blessure wellicht een streep zetten door de Zomerspelen in Rio de Janeiro. De tijdrit staat voor woensdag 10 augustus op het programma in Brazilië.

Teklehaimanot Aan de voet van de Montée de Bisanne, een col van de buitencategorie, kwam de Limburger ten val. Daniel Teklehaimanot ging samen met hem naar het asfalt. Nadat hij nog even aansloot bij het peloton en zijn weg richting de aankomst op de Mont Blanc leek te vervolgen, moest Dumoulin zijn fiets na enkele kilometers alsnog langs de kant zetten. Dumoulin was de nummer 44 in het algemeen klassement, met 1 uur en 34 minuten achterstand op geletruidrager Chris Froome. Eerder dit jaar moest de Nederlands kampioen tijdrijden met een zitvlakblessure ook al afstappen in de Giro d'Italia. Door: NU.nl
NU NUsport NUentertainment NUgeld nusport logo NU NUsport NUentertainment NUgeld Dumoulin stapt na valpartij met polsblessure af in Tour de France Tour 2016 Dumoulin stapt na valpartij met polsblessure af in Tour de France Tour 2016 Topfavoriet vreest olympische tijdrit te missen met breuk Dumoulin stapt na valpartij met polsblessure af in Tour de France Tour 2016 Dumoulin stapt na valpartij met polsblessure af in Tour de France Dumoulin stapt na valpartij met polsblessure af in Tour de France Renners klimtijdrit gecontroleerd op mechanische doping 'Op de rustdag van dinsdag hebben we de knop omgezet' Dumoulin stapt na valpartij met polsblessure af in Tour de France 'Ik ben er wel trots op dat ik nu negentiende sta' Tour 2016 Dumoulin stapt na valpartij met polsblessure af in Tour de France Geletruidrager Froome troeft Limburger af

Lees meer http://www.nu.nl/wielrennen/4297157/dumoulin-stapt-valpartij-met-polsblessure-af-in-tour-france.html