Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 62 niet laden

Parcours twintigste Touretappe: Laatste kans voor favorieten

De 146,5 kilometer tellende rit van Mégève naar Morzine is de laatste van de vier etappes in de Alpen. Dit keer is de aankomst niet bergop, maar ligt de finish in een afdaling.

Na tien kilometer komen de renners de eerste klim van de dag tegen: de Col des Aravis. Daarna volgt de Col de la Colombière met een gemiddelde stijging van zes procent. De klim eindigt met een lange en soms stijle afdaling.

Als laatste volgen de zwaarste cols van de dag. Eerst moeten de renners de Col de la Ramaz over en vervolgens 11,6 kilometer klimmen op de Col de Joux-Plane met een gemiddelde stijging van 8,6 procent.

Chris Froome rijdt nog altijd in het geel en kan de zege in de Tour nauwelijks meer ontgaan. De Brit van team Sky wist ook na zijn valpartij in de negentiende etappe de schade beperkt te houden. Bauke Mollema, die eveneens onderuit ging, zakte naar de tiende plaats. 

Afstand: 146,5 kilometer

Vertrek: 12.55 uur
Verwachte aankomst: 17.01 uur

Doorkomsten bergklassement:
Col des Aravis, na 21 kilometer (tweede categorie)
Col de la Colombière, na 45,5 kilometer (eerste categorie)
Col de la Ramaz, na 93,5 kilometer (eerste categorie)
Col de Joux Plane, na 134,5 kilometer (buitencategorie)

Supersprint:
Le Grand-Bornand, na 33,5 kilometer

Door: NU.nl

NU NUsport NUentertainment NUgeld nusport logo NU NUsport NUentertainment NUgeld Parcours twintigste Touretappe: Laatste kans voor favorieten Tour 2016 / Klassementen Olympische tijdrit in gevaar voor Nederlandse topfavoriet Parcours twintigste Touretappe: Laatste kans voor favorieten 'Op de rustdag van dinsdag hebben we de knop omgezet' 'Ik ben er wel trots op dat ik nu negentiende sta' Tour 2016 Parcours twintigste Touretappe: Laatste kans voor favorieten Pool stelt voor tweede keer bolletjestrui veilig Tour 2016 Parcours twintigste Touretappe: Laatste kans voor favorieten 'Dit is klote, ik heb het verneukt' Tijdritspecialist stapt af in negentiende Touretappe Parcours twintigste Touretappe: Laatste kans voor favorieten Bardet zorgt voor eerste Franse ritzege Tour 2016 Parcours twintigste Touretappe: Laatste kans voor favorieten Parcours twintigste Touretappe: Laatste kans voor favorieten 'Op de rustdag van dinsdag hebben we de knop omgezet' Parcours twintigste Touretappe: Laatste kans voor favorieten 'Ik ben er wel trots op dat ik nu negentiende sta'

Lees meer http://www.nu.nl/wielrennen/4297169/parcours-twintigste-touretappe-laatste-kans-favorieten.html