Voormalig Tourwinnaar Riis gaat Deense wielerploeg sponsoren

Het Deense ploegje werd vrijdag omgedoopt tot Team Virtu Pro-Veloconcept. Volgende week maakt de opleidingsploeg voor het eerst zijn opwachting onder de nieuwe naam in de Ronde van Denemarken.

Riis was eerder jarenlang manager van Saxo-Tinkoff, tot hij onenigheid kreeg met de Russische teambaas Oleg Tinkov. Het leidde vorig jaar maart tot zijn vertrek. Hij zette daarna het Riis Seier Project op met zijn kompaan en keert nu terug in het wielrennen.

Riis, die zijn Tourwinst van 1996 moest inleveren na een dopingbekentenis, zal zich in de Deense ploeg niet gaan bezighouden met de dagelijkse gang van zaken.

Door: ANP

NU NUsport NUentertainment NUgeld nusport logo NU NUsport NUentertainment NUgeld Voormalig Tourwinnaar Riis gaat Deense wielerploeg sponsoren Wielrennen Wielrennen Wielrennen Wielrennen 'Dit is klote, ik heb het verneukt' Wielrennen Tijdritspecialist stapt af in negentiende Touretappe Voormalig Tourwinnaar Riis gaat Deense wielerploeg sponsoren 'Op de rustdag van dinsdag hebben we de knop omgezet' 'Ik ben er wel trots op dat ik nu negentiende sta' 'Geduld en discipline, daar ging het bij mij om' Wielrennen Wielrennen Geletruidrager Froome troeft Limburger af 'Froome bewijst dat hij de rechtmatige Tourwinnaar is' Parcours negentiende Touretappe Overzicht: Transfers in de Eredivisie Voormalig Tourwinnaar Riis gaat Deense wielerploeg sponsoren

Lees meer http://www.nu.nl/wielrennen/4297324/voormalig-tourwinnaar-riis-gaat-deense-wielerploeg-sponsoren.html