Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 62 niet laden

Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin

"Dit is waardeloos", aldus een terneergeslagen ploegleider Marc Reef in gesprek met NU.nl. "Dit is een scenario waaraan we niet eens durfden te denken. Erger kan eigenlijk niet."

Dumoulin liep bij zijn valpartij aan de voet van de voorlaatste klim van de Alpenetappe een breukje in zijn linkerpols op. De precieze ernst van de kwetsuur zal worden vastgesteld in het ziekenhuis van Sallanches. 

"In een keer hoorden we over de radio dat Tom gevallen was", vertelt Reef, die met zijn volgauto als eerste bij de gevallen Dumoulin aankwam.

"Hij zei meteen al dat het niet goed voelde. Ik dacht nog dat het misschien de schrik was, dus we hebben hem nog heel even op de fiets gezet. Maar na een kilometer of twee zei hij: 'Het gaat echt niet'. Dus toen zijn we gestopt."

"Vlak voor de laatste klim hebben we Tom in de verzorgersauto gezet en is hij zo snel mogelijk naar Saint-Gervais-les-Bains gegaan om een foto te laten maken."

Rio Uit de eerste foto bleek dat de tweevoudig ritwinnaar voorlopig nog mag blijven hopen dat hij op woensdag 10 augustus met een beetje geluk in actie kan komen in de olympische tijdrit. "Er schieten meteen allerlei scenario's door je hoofd na zo'n valpartij, maar ik dacht natuurlijk ook als eerste aan Rio", zegt Reef. "Alleen kun je daar op dat moment niet heel veel mee. Ik moest ook weer verder in de koers." Dumoulin zei zelf voor de Ronde van Frankrijk dat hij een risico nam door de Tour te rijden in aanloop naar de Spelen, zijn grote doel dit seizoen. "Maar om te winnen moet je risico durven nemen en je moet ook durven verliezen", stelde de Limburger destijds. Reef benadrukt ook dat risico's nu eenmaal horen bij het wielrennen. "Je bent hier aan het koersen, dus het risico op een valpartij is er. Maar je kunt overal vallen, je kunt ook in een training aangereden worden. Met de gedachte dat we te veel risico hebben genomen, kan ik nu niet zo heel veel." Door: NU.nl/Daan de Ridder
NU NUsport NUentertainment NUgeld nusport logo NU NUsport NUentertainment NUgeld Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin Tour 2016 Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin 'Dit is klote, ik heb het verneukt' Bardet zorgt voor eerste Franse ritzege Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin Tour 2016 Tour 2016 Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin Tour 2016 Tour 2016 Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin Tour 2016 'Dit is klote, ik heb het verneukt' Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin Tijdritspecialist stapt af in negentiende Touretappe Bardet zorgt voor eerste Franse ritzege Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin Pool stelt voor tweede keer bolletjestrui veilig Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin 'Op de rustdag van dinsdag hebben we de knop omgezet' 'Ik ben er wel trots op dat ik nu negentiende sta' Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin 'Geduld en discipline, daar ging het bij mij om' Tour 2016 Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin Tour 2016 Overzicht: Alle deelnemers en ploegen Klap uitvallen Dumoulin komt keihard aan bij Giant-Alpecin

Lees meer http://www.nu.nl/wielrennen/4297296/klap-uitvallen-dumoulin-komt-keihard-bij-giant-alpecin.html