Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 62 niet laden

Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij

"Ik heb geluk gehad", aldus een opgeluchte Froome na de voorlaatste Alpenetappe. "Ik heb wat pijn aan mijn knie en heb wat schaafwonden, maar al met al gaat het prima met me. Ik ben heel blij dat ik geen zware blessure heb, het had alle kanten op kunnen gaan met zo'n val."

De geletruidrager viel in de natte afdaling richting de slotklim naar Saint-Gervais Mont Blanc. Zijn eigen fiets was kapot, maar op de fiets van ploegmaat Geraint Thomas sloot de Brit vrij snel weer aan bij de groep met favorieten.

"Ik probeerde gewoon in een veilige positie vooraan de groep af te dalen, maar ik ging over de witte lijn op de weg en verloor mijn voorwiel", zegt Froome. "Ik moet Geraint bedanken voor zijn fiets, dat ging prima tot de finish. Ik wist dat onze auto ver achter ons zat en ik kon niet meer verder op mijn eigen fiets."

Uiteindelijk verloor de kopman van Team Sky ruim een halve minuut op de nieuwe nummer twee en ritwinnaar Romain Bardet en maar tien seconden op de nieuwe nummer drie Nairo Quintana. Zijn voorsprong in het klassement op Bardet (4.11 minuten) en Quintana (4.27 minuten) is met één bergrit te gaan nog steeds riant.

"Dit was een dag waarop ik heel blij was dat ik een marge van ruim vier minuten heb in het klassement", stelt Froome. "Het voelt goed om weer een dag dichter bij Parijs te zijn."

Ploeggenoten De titelverdediger kon naast de fiets van Thomas in de finale ook rekenen op de hulp van ploeggenoten Wout Poels, Mikel Landa en Sergio Henao "Het was geweldig dat ik nog zoveel teamgenoten bij me had tot aan de finish", aldus Froome. "Alle jongens hebben het geweldig gedaan, het was een echte teamprestatie vandaag." "Zaterdag is nog één heel lastige dag. Hopelijk kan ik dan nog één keer op dezelfde manier op mijn teamgenoten rekenen." Door: NU.nl/Daan de Ridder
NU NUsport NUentertainment NUgeld nusport logo NU NUsport NUentertainment NUgeld Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij 'Gelukkig krijgt hij weer een nieuw geel shirtje' Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij 'Dit is klote, ik heb het verneukt' Tour 2016 Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij Tour 2016 Tour 2016 Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij Tour 2016 Tour 2016 Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij Tour 2016 'Dit is klote, ik heb het verneukt' Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij Tijdritspecialist stapt af in negentiende Touretappe Bardet zorgt voor eerste Franse ritzege Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij Pool stelt voor tweede keer bolletjestrui veilig Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij 'Op de rustdag van dinsdag hebben we de knop omgezet' 'Ik ben er wel trots op dat ik nu negentiende sta' Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij 'Geduld en discipline, daar ging het bij mij om' Tour 2016 Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij Tour 2016 Overzicht: Alle deelnemers en ploegen Froome gelukkig dat hij geen zware blessure opliep bij valpartij

Lees meer http://www.nu.nl/wielrennen/4297277/froome-gelukkig-hij-geen-zware-blessure-opliep-bij-valpartij.html